Jaktutrustning

Bästa Värmehandskarna 2023 » Bäst i test

Jakt är alltid roligt oavsett väder och vind. Det är en möjlighet att komma nära naturen själv eller i sällskap med andra. Trots detta måste vi ju konstatera att vädret inte är det bästa i Sverige under stora delar av året.

Men som det gamla ordspråket säger ”det finns inga dåligt väder, bara dåliga kläder” och det gäller att klä sig efter väder. Händer och fingrar brukar alltid frysa och därför är det viktigt att investera i ett par riktigt bra jakthandskar.

Det finns ett stort utbud av värmehandskar och vi kommer här att tipsa om våra absoluta favoriter. De kommer i flera olika modeller och prisklasser. Håll till godo!

1. Pinewood Ultra Heating Gloves

Pinewood Ultra Heating Gloves

Detta är ett par tunna, klassiska och stilrena värmehandskar som är tillverkade i ett fyravägars material i stretch. De ger dig även största möjliga rörlighet vilket så klart är viktigt när du ska jaga och hålla i ett jaktvapen.

Värmeslingorna sitter mellan fingrarna och ger dig en skön värme i upp till åtta timmar. Batterierna är gjorda i lithium och går att ladda upp. De förvaras i en speciell ficka som du hittar ovanpå själva handsken.

Det går att använda handsken både på egen hand eller under en tjockare variant. Den goda kvaliteten och den smarta designen gör att denna handske toppar vår lista.

2. Alpenheat Gloveliner värmehandske

Alpenheat Gloveliner värmehandske

Denna snygga värmehandske är inte bara användbar när du är ute på jakt. Den fungerar lika bra när du befinner dig på en julmarknad eller på en långpromenad mitt under den iskalla vintern. Värmeslingorna sitter vid fingrarna och hjälper dig att hålla värmen där du behöver det som mest.

Dessa handskar rekommenderas även till de som har dålig blodcirkulation vilket är ett stort plus i kanten. Du sätter på värmen genom att trycka på en knapp som sitter på handsken och märker av det direkt. Dessa handskar är perfekt att bära under en större handske eller vantar.

Detaljen att de är så bra för blodcirkulationen gör att denna handske har en given plats på vår topp tre lista.

3. Hestra Power Heater Glove

Hestra Power Heater Glove

Hestra säger själva att denna värmehandske är en vidareutveckling av deras egna skidhandske men den fungerar lika bra om du är på jakt eller bara väldigt kall om händerna. Det finns tre olika inställningar gällande värmereglaget så du kan själv välja styrka beroende på väder och vind.

En detalj som vi verkligen gillar. Handskarna är dessutom både smidiga och i längre modell vilket är att föredra på vintern. Materialet på handens insida består av getskin vilket är både tåligt och slitstarkt.

Denna snygga handske med tre olika inställningar förtjänar verkligen en plats på vår topp tre lista.

4. Outdoor Research Heated Sensor Gloves

Outdoor Research Heated Sensor Gloves

Dessa handskar har ett ganska högt pris men de är väl värda att investera i. De kommer givetvis kompletta med ett batteripack och inbyggda värmeslingor som hjälper dig hålla värmen även under de mest kalla dagar.

Det spelar ingen roll hur mycket det snöar eller blåser, denna handske kommer att göra jobbet. Detta är faktiskt en bästsäljare från Outdoor Reseach och det är inte svårt att förstå varför. Kvaliteten är av högsta klass.

Inlägget är tillverkat i det skyddande materialet GoreTex som är vattentät. Handflatan är skön och greppvänlig och redo för alla äventyr du kan tänkas ge dig ut på.

De håller dessutom i flera år vilket är ytterligare en anledning till att denna modell är med på vår topplista. Fodret är i fleece vilket också är ett stort plus.

5. Alpenheat Fireglove Värmehandske

Alpenheat Fireglove Värmehandske

Dessa värmehandskar är lite tjockare och passar för alla typer av vinteraktiviteter. De kan användas antingen till jakt eller om du ska stå på ett par skidor eller en snowboard. De passar till och med om du ska ut och åka motorcykel i blött och regnigt väder.

Handskarna är både vattentäta och skyddar mot vind. Värmeelementet som är installerat i handskarna är designat så att både ovandelen och fingrarna hålls varma. Trots detta är de både flexibla, sköna och bekväma att ha på sig.

Du kommer enkelt kunna hålla i ett jaktvapen eller ett par skidstavar samtidigt som du håller värmen. Batterierna förvaras även i den här handsken i en specialdesignad ficka på själva handsken.

Du knäpper enkelt på värmen på handskarna genom ett enkelt knapptryck. De håller värmen i upp till 8,5 timmar vilket är riktigt bra.

6. Pinewood Värmehandske

Pinewood Värmehandske

V í älskar dessa lite brunare handskar som är perfekta för att komma undan kylan antingen när du sitter och fiskar eller befinner dig på jakt. Dessa värmehandskar har tre stycken olika lägen så du kan välja det som du tycker behövs.

Detta justerar du enkelt med en specifik av och på knapp. Du ska aldrig behöva hamna i en situation där dina fingrar fryser och då är ett par värmehandskar som dessa lösningen.

De kostar så klart lite mer än ett par vanliga handskar men om du jagar och/eller fiskar regelbundet är de definitivt värda sitt pris. Denna modell håller dig varm i upp till fyra timmar. Batterierna är återuppladdningsbara vilket naturligtvis är en fördel både ur miljösynpunkt och ekonomiskt.

Batterier och laddare ingår när du köper handskarna. Dess tejpade sömmar gör att det inte tränger in vatten i handskarna.

7. Avignon Värme Handske

Avignon Värme Handske

Den sista värmehandsken på vår lista är en lite billigare modell som kommer upp i en värmenivå upp till 60 grader. De kan hålla dig varm i upp till sex timmar. De har en väldigt simpel design och laddas med tre stycken vanliga AA-batterier.

Dessa följer inte med utan köps separat. Fodret är både värmande och vattenavvisande vilket är bra när det är dags för jakt. Det går att rengöra handsken med en fuktig trasa om de blev smutsiga.

De har inga inbyggda värmeslingor utan en värmedosa som sitter på ovansidan av handen. Dessa är ett bra alternativ om du är ute efter ett par billigare handskar för lite kortare utevistelser.

Frågor & Svar

Vad är värmehandskar?

Ett par värmehandskar är på många sätt som vilka handskar som helst. De är lika flexibla och sköna att ha på sig som ett par vanliga handskar. Skillnaden är att ett par värmehandskar drivs med batteri och håller dig varm genom inbyggda värmeslingor.

Det finns i huvudsak två typer av värmehandskar, de som drivs med uppladdningsbara batterier som förvaras i en ficka på handsken och de som drivs med vanliga AA-batterier. Du sätter på värmen med ett enkelt knapptryck på de flesta modeller.

De bästa modellerna håller värmen i upp till åtta timmar och kan användas både som en enskild handske och under en annan vante eller handske. Det är perfekt för dig som lätt blir frusen till exempel under jakt eller andra vinterförhållanden. På vissa kan man till och med justera temperaturen i olika steg.

När ska jag använda värmehandskar?

Värmehandskar kan användas i alla situationer där du ska vara ute under kalla förhållanden och i tufft vinterväder. Ska du till exempel jaga och sitta still i skogen under många timmar kan det vara skönt att använda ett par värmehandskar och undvika frusna fingrar.

Många är också anpassade för skidsport och snowboarding. Det går också att använda till vardags till exempel när du ska ta en lång promenad eller leka i snön med barnen.

Sammanfattning

Är du en frekvent jagare eller bara väldigt frusen av dig på vintern kan det vara väl värt att investera i ett par värmehandskar. De är utrustade med värmeslingor och håller dig varm i upp till åtta timmar beroende på vilken modell du köper.

Vi har tipsat om flera olika förslag med inbyggda värmeslingor som passar för både män och kvinnor. Värmehandskar sitter skönt på handen och du kommer inte märka någon skillnad mot att ha på dig ett par vanliga handskar.

Om du ska jaga eller vara ute i hård terräng är det en fördel att satsa på ett par vattentäta värmehandskar.