Jaktutrustning

Bästa Myggskyddet 2024 » Bäst i test

Det är inte lätt att veta vart man ska börja söka, då man vill ha det absolut bästa skyddet mot myggor. För de flesta är dock ett effektivt myggskydd av bra kvalité, en detalj som kan rädda semestern eller utflykten.

Man måste också göra skillnad på myggskydd och myggfångare, vilket skyddar på helt olika sätt. De vanligaste skydden man applicerar på huden, kommer som roll-on eller i sprayform. Dessa fungerar utmärkt i de flesta fall, och är lätta att applicera under kläder eller värmeväst.

En hel del nya produkter har dock sett ljuset på senare tid och här går vi igenom åtta av de bästa produkterna. Här finns även tips på vad man ska tänka på då man väljer sitt myggskydd, samt hur man använder insektdödare inom- såväl som utomhus.

1. ThermaCell MR450

ThermaCell MR450

MR450 är en uppdaterad version av det portabla myggskyddet MR300. Här skapas en skyddszon på 20m². Den portabla behållaren kommer med bälteskläma och har liksom Halo en zonindikator som indikerar när skyddet är optimalt.

Denna modell kan man enkelt fästa på exemeplvis ryggsäcken vilket gör den till det perfekta valet för fjällvandringen, eller när man slår läger på fisketuren. 3 mattor ger totalt 12 timmars skydd.

2. Thermacell MR300 Portabelt myggskydd

Thermacell MR300 Portabelt myggskydd

Detta myggkydd skapar en myggfri zon på ungefär 20 m². Den portabla behållaren är både ljud- samt luktlös och väger 320 g. Ett perfekt val för den som vill ha ett bra skydd med sig på fisketuren eller när man campar. Gaspatronen som driver behållaren räcker i 12 timmar och levereras med tre så kallade myggmattor, vilka bytts ut vart 4:e timma. Den stora fördelen är att den är lätt att använda och lätt att bära med sig.

3. Mygga Roll On

Mygga Roll On

Den som vill ha en klassisk roll-on att stryka på utvalda ställen på huden, hittar här ett effektivt skydd mot myggor i hela 7 timmar. De aktiva indigrienserna är olika extraxkt vilka kommer ifrån växtoljor och bland annat lavendel. Det mest aktiva ämnet är 19% DEET, vilket bidrar till att effektivt hålla myggen på avstånd. Ett enkelt skydd men som måste användas enligt förpackningens anvisningar.

4. Thermacell Halo Portabelt Myggskydd

Thermacell Halo Portabelt Myggskydd

Liksom MR300 är Thermacell Halo ett luktfritt myggskydd som skapar en myggfri zon på 20 m². Här får man betydligt längre brukstid, med hela 48 timmar, vilka drivs av sammanlagt fyra gaspatroner. Thermacell Halo passar utmärkt på balkongen eller någonstans i trädgården. Denna variant av myggskydd erbjuder även en så kallad zonindikator, som redovisar när skyddet är som bäst.

5. Insektsdödare Halley

Insektsdödare Halley

En helt giftfri lösning för att hålla borta insekter är denna insektdödare från Halley. Med hjälp av dubbla lysrör som sänder ett grönt ljus, lockas insekterna in mot ett svagt strömförande galler. Denna modell kan placeras antingen på väggen eller som stående i ett rum. Ett enkelt skydd dygnet runt, vilket anslutes till 230V.

6. Mosquito Magnet Independence

Mosquito Magnet Independence

En helt sladdlös myggfångare för den som söker bland det bästa som finns på marknaden, för att skydda upp mot 4 000 m². Mosquito Magnet Independence är perfekt när man vill ha en större myggfri zon. Man behöver heller inte bekymra sig att en lång sladd ska ligga slängd över gräset, med risk för fallolyckor. Ett perfekt val när man har mottagning ute i trädgården eller anordnar olika event.

Även om ett märkbart resultat syns redan efter en veckas användning, får man vänta mellan 4 till 6 veckor innan full effekt uppnås, vilket kan vara bra att veta om man ska planera en sammankomst. Modellen är fullt vädertålig, vilket gör att den står emot regn och rusk. Då inga kemikalier används är myggfångaren miljövänlig, samt både lukt och ljudlös.

7. Mosquito Magnet Executive

Mosquito Magnet Executive

Mosquito Magnet Executive är liksom sin broder Independence avsedd att skydda större områden. Här används även en ny smart teknologi, för att ytterligare öka på hållbarheten, och drastiskt minska gasförbrukningen.

Täckningsytan är även här 4 000 m². Givetvis är också Magnet-modellen helt utan sladd, ljudlös och luktlös.

8. Mr Mosquito 230V

Mr Mosquito 230V

Mr Mosquito är avsedd att hålla bort myggen inomhus. Genom att enkelt kunna monteras i ett vägguttag, exempelvis i sovrummet, skapas en myggfrizon upp till 15m2.

Det här är det bästa alternativet för den som vill sova utan att myggorna stör nattsömnen. En av de billigaste och enklaste lösningarna på marknaden.

9. Insektsdödare Inomhus

Insektsdödare-Inomhus

När det gäller att komma till bukt med insekter som rör sig inomhus gäller det förstås att först se till att de inte kommer in i bostaden. Heta sommarkvällar kan det förstås vara svårt att inte vilja öppna alla fönster för att släppa in lite luft, och då är det lätt hänt att både flugor och myggor väller in.

Man kan använda sig av myggnät som kan monteras i en fönsterkarm, vilket gör det svårare för flygande insekter att nå in i husets värme. Det bästa skyddet får man dock om man använder sig av en effektiv myggfångare, som lockar till sig insekter mot ett svagt strömförande nät. På detta vis slipper man både lukt och ljud, och har ett skydd på insidan som fungerar dygnet runt.

Att tänka på inför köp av myggskydd

När man väljer myggskydd måste man först se över vilka behöv man har. Olika skydd är helt enkelt bra på olika saker. Man ska även titta upp vilket arbetsområde skydden har, och kontrollera att det förväntade täckningsområdet är tillräckligt stort för ändamålet.

Skydd som täcker större ytor kan vara dyrare och kanske inte nödvändiga för alla ändamål. Tvärtom kan mindre billigare skydd, kanske inte ge det resultat man behöver, om behovet är att skapa en relativt stor myggfri zon.

Genom att välja skydd som fungerar dygnet runt har man även skapat sig fria händer, vilket kan vara bra om skyddet används under en sammankomst. Skydd som appliceras direkt på huden är enkal att använda, men man måste då följa de instruktioner som tillkommer.

Inomhus

När man vill hålla bort insekter från rummen i en bostad, är det viktigt att komma ihåg att det första skyddet naturligtvis alltid är att hindra insekterna att komma in överhuvudtaget. Som ett fullgott andraskydd, kan man med fördel använda olika insektsdödare som med luktfria oljor och olika ljus lockar insekterna mot ett strömförande nät. De viktigaste aspekterna är att detta fungerar dygnet runt och inte skapar ljud eller onödig lukt. Även myggskydd som sänder iväg särskilda luktämnen kan fungera väl. Dessa ansluts vanligen till vägguttaget och fungerar ypperligt i exempelvis ett sovrum.

Utomhus

För alla myggskydd som används utomhus, är det viktigt att de är vädertåliga. Man vill inte behöva flytta dessa in och ut, om regnet plötsligt börjar att falla. Utomhus är det ofta frågan om betydligt större arbetsområden, så man bör se till att dessa täcker omkring 4 000 m². De mest exklusiva skydden kan hjälpa till att hålla borta myggen en hel säsong. Man bör dock ha i åtanke att det kan ta ett par veckor att få ned populationen av myggor lokalt, och att störst effekt uppkommer efter omkring 4 veckors användning. Skydd som appliceras direkt på huden kan komplettera dessa skydd, särskilt då de inte hunnit komma igång till sin optimala effekt.

Sammanfattning

Det finns således många olika skydd mot myggor och insekter på markanden. Den som vill ha ett enkelt skydd att ta fram ur bröstfickan bör kika närmare på Mygga-roll on. Den som tänker planera ett större event utomhus, bör använda sig av antingen Mosquito Magnet Independence eller Mosquito Magnet Executive.

Vill man bege sig ut i skogen eller på fjäll vandring kommer Thermacell MR300 eller ThermaCell MR450 bli den perfekta lösningen. För ett alldagligt skydd inmhus mot insekter blir Insektsdödare Halley ett bra alternativ.

Den som önskar sig en god natts sömn utan surrande myggor bör ha stor nytta av Mr Mosquito 230V. Med andra ord är det frågan om att hitta rätt lösning för rätt behov. Avslutningsvis går det att konstatera att det idag finns alla möjligheter att njuta av en myggfri sommar.